WWW.MOTORHOME-HUREN.TOPLINK.BE
Home Huren Kopen Tips Winter Nederland Adverteren / Contact

TIPS MOBILHOME HUREN OF KOPEN

MOTORHOME HUREN TIPS

Ga je een mobilhome huren lees dan zorgvuldig deze verhuurtips. Een motorhome huren is steeds aan te raden als je van plan bent om een camper te kopen.


MOBILHOME KOPEN TIPS

Ga je een mobilhome kopen lees dan aandachtig ons advies. Een motorhome kopen is immers een stevige investering.

Ga je een mobilhome kopen of een motorhome huren? Als je enkel van plan bent om 2 weken per jaar op reis te gaan, is het antwoord simpel: huur een mobilhome. Vanaf 30.000 kilometers per jaar wordt een mobilhome kopen interessant.

Lange afstanden
Een mobilhome is een voertuig voor lange afstanden in een korte periode. Voldoet de camper aan de eigenschappen die hiervoor nodig zijn? Hoe zit het met het laadvermogen (minimum 500kg voor 2 personen)? Voortractie of achtertractie?

Inrichting stuurcabine
Kan je een goede rijhouding aannemen? Is er voldoende beenruimte? Hoe zit het met opbergruimtes en navigatiesyteem?

Mobilhome uittesten
Als je een mobilhome wenst te kopen, huur dan eerst de mobilhome die je wenst te kopen of een vergelijkbaar model.

Verbruik camper
Wat is het verbruik van de mobilhome als deze volgeladen is.

Veiligheid mobilhome
Mobilhomes hebben een andere wegligging dan een personenwagen. Hoe de wegligging is en welke de remafstand is bij een volgeladen mobilhome is heel belangrijk om weten.

Kosten camper
De aankoop van een camper is een grote investering, maar denk ook aan de bijkomende kosten: stalling, verzekering, aankoop toebehoren, ...

Motorvermogen
Is het motorvermogen van de mobilhome voldoende. Niets is irritanter dan een motorhome die niet optrekt bij het invoegen op drukke wegen of moeilijk een berg op kan.

Nutsvoorzieningen
Voorzieningen zoals gas, water en elektriciteit. Is er een grote watertank? Hoe werkt de afvalwatertank? Wat zijn de sanitaire voorzieningen? Hoe wordt er elektriciteit geleverd en wat is de levensduur? Werkt de gastoevoer via een LPG-tank of via gasflessen?

Indeling motorhome
Bekijk goed de indeling van de mobilhome. Is deze indeling optimaal? Is het mogelijk met het voorzien aantal personen in de motorhome te verblijven? Kunnen er bijvoorbeeld twee personen slapen wanneer er andere personen nog een gezelschapsspel wensen te spelen aan de tafel?

Aankoopvoorwaarden
Belangrijk is dat je in de aankoopvoorwaarden laat opnemen dat, als de mobilhome niet geleverd wordt op de gewenste datum, je een vervangmobilhome krijgt. Waar je best rekening mee houdt is dat mobilhomes boven de 3.5 ton in sommige landen (zoals Oostenrijk) zware tolgelden moeten betalen.
    © Created by digitown webdesign
privacy